fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Neil Young odbio milione za turneju: Svi koji su svirali na albumu „Harvest” su mrtvi

Neil Young odbio milione za turneju: Svi koji su svirali na albumu „Harvest” su mrtvi

 Neil Young & Crazy HorseIako mnogi dugogodišnji muzičari često pristaju na turneje posvećene svojim kultnim albumima, Neil Young nije jedan od njih.

Naime, ovaj kanadski muzičar je u intervjuu za AARP izjavio kako je odbio milione za „Harvest” turneju, jer su svi koji su svirali na tom albumu mrtvi. Na to je dodao: „Kako bi bilo da sejemo umesto da žanjemo?” (prim. aut: eng. Harvest – Žetva)

Neil se ne šali kada to kaže, jer su članovi njegove grupe pratećih muzičara, na albumima „Harvest” (1972) i „Time Fades Away” (1973), The Stray Gators (Jack, Ben, Tim i Kenny) već godinama mrtvi. Ipak, kako je naveo na svom sajtu 2018. godine, srećan je što ih je poznavao i što su zajedno stvarali muziku.

Podsetimo se, Neil Young je prošle nedelje objavio album „Colorado”, te je s tim u vezi, u intervjuu,  spomenuo moguću turneju 2020. godine, koja će biti „demokratskog tipa” sa različitim ljudima koji će se smenjivati, dok ideju o „oproštajnoj” turneji ne razmatra: „Moj glas nije kao pre. Ali, pokažite mi nešto što jeste kao pre. Osećam se dobro u vezi sa budućnošću. Ideja je samo ne zaustavljati kretanje” , završava Neil.

Najnovije vesti

Izdvajamo