-

NaslovnaVestiVesti iz svetaNeil Young na kratko objavio koncert iz 1991.

Neil Young na kratko objavio koncert iz 1991.

Neil Young

Neil Young je na svom sajtu Neil Young Archives objavio, ali u međuvremenu i uklonio, video kompletnog koncerta sa grupom Crazy Horse na Bufalovom “War memorial” stadionu, 16. februara 1991, u sastavu Smell the Horse turneje.

Ovo je sirov, netaknut zvuk… Obično prvo sredimo neke stvari, ali ovo sa vama delimo u svojem punom otrcanom sjaju (Ragged Glory), kao što bi rekao moj pokojni producent David Briggs. Nećemo čekati.”

Nastup čini mešavina standardnih koncertnih numera Crazy Horse-a, poput “Cortez the Killer”, “Like a Hurricane” i “Welfare Mothers“, i pesama koje je Neil nedavno objavio na albumu “Ragged Glory“, poput “Love to Burn” i “Fuckin’ Up“. Turneja je otpočela istovremeno kada i Zalivski rat, te je svaki nastup obavezno sadržao posebnu izvedbu “Blowin in’ the Wind“, Boba Dylana. Setlista se nije mnogo menjala tokom turneje, ali ovaj nastup u Bufalu je jedini od samo dve večeri tokom kojih je iuveo i raritet iz 1976, “Campaigner“.

Lajv album “Weld” bio je izuzet sa ove turneje, ali samo izvedbe pesama “Blowin’ in the Wind” and “Like a Hurricane” su bile zabeležene na snimku. Ceo koncert nikada nigde nije bio viđen.

“Trenutno nismo u mogućnosti da dođemo do skladišta arhiva, da uzmemo master snimak i napravimo remiks, ali je diskutabilno da li je to trenutno uopšte potrebno”, naveo je Neil.

On je  za ovu godinuimao u planu turneju sa bendom Crazy Horse, ali je bio primoran da je odloži usled pandemije korona virusa. U prethodnih nekoliko nedelja, postavio je dva kućna “Fireside Sessions” koncerta, koje je zabeležio u svojoj kući u Teljurajdu, u Koloradu, gde živi sa svojom ženom, glumicom Daryl Hannah. Ovi kućni koncerti su puni rariteta i favorita fanova, poput “On the Beach“, “Little Wing“, “Homefires” i “Words“.

Uskoro će objaviti i treće izdanje. “Desilo se kratko zakašnjenje, pošto je moja draga žena bila bolesna nekoliko dana i morala je da se izoluje, čak i tokom naše izolacije. Hrana se ispostavila kao najeći izazov, međutim, oporavila se, sada je sve u redu i vraćamo se nazad u normalan tok stvari.

Najnovije vesti

Izdvajamo