-

Neil Young na kratko objavio koncert iz 1991.

Neil Young

Neil Young je na svom sajtu Neil Young Archives objavio, ali u međuvremenu i uklonio, video kompletnog koncerta sa grupom Crazy Horse na Bufalovom „War memorial“ stadionu, 16. februara 1991, u sastavu Smell the Horse turneje.

Ovo je sirov, netaknut zvuk… Obično prvo sredimo neke stvari, ali ovo sa vama delimo u svojem punom otrcanom sjaju (Ragged Glory), kao što bi rekao moj pokojni producent David Briggs. Nećemo čekati.“

Nastup čini mešavina standardnih koncertnih numera Crazy Horse-a, poput „Cortez the Killer“, „Like a Hurricane“ i „Welfare Mothers„, i pesama koje je Neil nedavno objavio na albumu „Ragged Glory„, poput „Love to Burn“ i „Fuckin’ Up„. Turneja je otpočela istovremeno kada i Zalivski rat, te je svaki nastup obavezno sadržao posebnu izvedbu „Blowin in’ the Wind„, Boba Dylana. Setlista se nije mnogo menjala tokom turneje, ali ovaj nastup u Bufalu je jedini od samo dve večeri tokom kojih je iuveo i raritet iz 1976, „Campaigner„.

Lajv album „Weld“ bio je izuzet sa ove turneje, ali samo izvedbe pesama “Blowin’ in the Wind” and “Like a Hurricane” su bile zabeležene na snimku. Ceo koncert nikada nigde nije bio viđen.

„Trenutno nismo u mogućnosti da dođemo do skladišta arhiva, da uzmemo master snimak i napravimo remiks, ali je diskutabilno da li je to trenutno uopšte potrebno“, naveo je Neil.

On je  za ovu godinuimao u planu turneju sa bendom Crazy Horse, ali je bio primoran da je odloži usled pandemije korona virusa. U prethodnih nekoliko nedelja, postavio je dva kućna „Fireside Sessions“ koncerta, koje je zabeležio u svojoj kući u Teljurajdu, u Koloradu, gde živi sa svojom ženom, glumicom Daryl Hannah. Ovi kućni koncerti su puni rariteta i favorita fanova, poput „On the Beach„, „Little Wing„, „Homefires“ i „Words„.

Uskoro će objaviti i treće izdanje. „Desilo se kratko zakašnjenje, pošto je moja draga žena bila bolesna nekoliko dana i morala je da se izoluje, čak i tokom naše izolacije. Hrana se ispostavila kao najeći izazov, međutim, oporavila se, sada je sve u redu i vraćamo se nazad u normalan tok stvari.

Najnovije vesti

Izdvajamo