fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Najnovija pesma Boba Dylana je o atentatu na Džona F. Kenedija

Najnovija pesma Boba Dylana je o atentatu na Džona F. Kenedija

Prva pesma Boba Dylana u posledjih osam godina je sedamnaestominutna numera o 1960-ima i atentatu na Džona F. Kenedija. “Murder Most Foul” je nenajavljeno pristigla u ponoć, iako je, kako navodi Dylan, snimljena pre izvesnog vremena.

“Pozdravljam svoje fanove i pratioce, uz zahvalnost za svu vašu podršku i odanost tokom godina. Ovo je jednado sada neobjavljena pesma koju smo snimili pre izvesnog vremena, koja će vam možda biti zanimljiva. Čuvajte se, budite pažljivi i nek je Bog sa vama.”

Pored atentata, pesma aludira i na pop kulturu, od Strave u Ulici brestova Mletačkog trgovca, pa sve do “I Want To Hold Your Hand” od The Beatles-a i “The Good Die Young” od Billyja Joela.

Poslednjih pet minuta gotovo da čine katalog njegove omiljene muzike, pozivajući se na Steviea NicksaNat King ColeaThe Eagles-e, Cole Porterovu “Anything Goes” i Betovenovu “Mesečevu sonatu”, kao i velikane džeza poput Stana GetzaCharliea Parkera.

Prema tvrdnjama posvećenih proučavaoca Dylanovog lika i dela, “Murder Most Foul” je najduža pesma koju je on ikada objavio, brojeći 16 minuta i 57 sekundi, prestigavši time “Highlands” iz 1997, koja traje 16 minuta i 31 sekundu.

Iako Dylan nije objavio originalni album od “Tempest-a” iz 2012, još uvek nije poznato da li je ova numera povezana sa nekim većim projektom. Titularna numera ovog albuma je takođe bila pesma o istorijskom događaju – potapanju Titanika.

U međuvremenu, Dylan je objavio tri albuma sa obradama, od kojih su mnoge originalno pesme Franka Sinatre, poput “Shadows in the Night”, “Fallen Angels” i “Triplicate”. Takođe je objavio i nove verzije njegovog tekućeg “Bootleg Series-a”, koji sadrži neobjavljene studijske sesije . Najnovije izdanje je bilo posvećeno na godine od 1967, do 1969. i njegova gostovanja u TV-emisiji Johnnyja Casha.

Najnovije vesti

Izdvajamo