Najisčekivaniji hevi metal albumi u 2019. godini

U 2019. godini ljubitelje hevi metal muzike čekaju nova izdanja nekih od najvećih svetskih, muzučkih imena, evo liste najisčekivanijih albuma za godinu pred nama.

Amon Amarth – datum izlaska i ime albuma još uvek nisu poznati

Švedski melodic death metal vikinzi Amon Amarth će u 2019. objaviti album koji prati “Jomsviking”, iz 2016. godine. “Uvek se trudimo da napravimo sledeći korak, ali čak i kad pokušamo da napravimo nešto drugačije uvek zvučimo kao Amon Amarth, osuđeni smo da zauvek zvučimo ovako”, rekao je o novom albumu basista Ted Lundstrom.

Angel Du$t – datum izlaska i ime albuma još uvek nisu poznati

Pank rok bend Angel Du$t je u novembru iznenadio fanove sa dva nova singla “Big Ass Love” i “Take Away the Pain”, a novi LP dolazi posle albuma “Rock the Fuck on Forever”, iz 2016.

Anthrax – datum izlaska i ime albuma još uvek nisu poznati

Legendarni treš metal bend Anthrax će objaviti svoji dvanaesti studijski album koji je “malo agresivniji i besniji”, po rečima tekstopisca Charliea Benantea, od albuma “For All Kings”. “Mislim da su se momci potrudili, sa svakom pesmom smo hteli da postignemo pogodak”, dodao je on.

Babymetal – datum izlaska i ime albuma još uvek nisu poznati

Japanska metal senzacija, Babymetal će ove godine objaviti album koji prati drugi studijski album “Metal Resistance”, iz 2016. godine.

Baroness – ime albuma još nije poznato, datum izlaska najavljen za proleće

Američki hevi metal bend Baroness će objaviti u ovoj godini prvi album sa novim gitaristom Ginom Gleason. Novi album benda prati LP “Purple”, iz 2016. godine.

Body Count – album pod imenom “Carnivore”, još uvek nema datum izlaska

Kultni američki hiphop metalci Body Count će objaviti album u kome se jasno stavlja do znanja da su članovi benda karnivori i da to neće da promene.

Bring Me the Horizon – Album “Amo”, izlazi 25. januara

Engleski metalcore sastav Bring Me the Horizon objavljuje novi album sa koga je bend već podelio singlove “MANTRA” i  “Wonderful Life”.

Carcass – datum izlaska i ime albuma još uvek nisu poznati

Britanski metal sastav Carcass objavljuje prvi album nakon dve decenije.

Chelsea Wolfe – datum izlaska i ime albuma još uvek nisu poznati

Američka kantautorka Chelsea Wolfe objavljuje novi, akustični album, koji dolazi posle prvog akustičnog albuma “Unknown Rooms”, iz 2012. godine.

Children of Bodom – Album “Hexed”, datum izlaska8. mart

Finske metal legende Children Of Bodom su već objavile singl “Under Grass and Clover”, koji je na novom albumu. “Ima ludih stvari ovde. Ima melodija koje su mogle da dođu iz džeza, ali su sa nama skroz u metal fazonu”, rekao je o novom albumu Alexi Laiho o novom albumu.

Crowbar – datum izlaska i ime albuma još uvek nisu poznati

Američki sludge metal bend Crowbar slavio je 20 godina postojanja svirajući fanovima celokupne albume,  a sada stiže i dvanaesti studijski album, koji prati “The Serpent Only Lies”, iz 2016. godine.

Deftones – datum izlaska i ime albuma još uvek nisu poznati

Američki alt metal bend Deftones su još u avgustu podelili fotografiju na Instagramu na kojoj se vide članovi benda kako sviraju u studiju, još tad je moglo da se pretpostavi da rade na novom albumu.

Dream Theater – Album “Distance Over Time”, izlazi 22. februara

Američki progresive metal velikani Dream Theater su trinaesti studijski album “The Astonishing”, objavili 2016. godine pod izdavačkom kućom Roadrunner.

Gojira – datum izlaska i ime albuma još uvek nisu poznati

Francuski metal bend, Gojira će objaviti svoji sedmi studijski album. “Obično napišemo 12 pesama i snimimo tih 12 pesama, a sada mi se čini da ćemo napisati 100”, rekao je Joe Duplantier. “Hoću da se vratimo na uticaje iz mladosti. Nismo uvek bili death-metal bend. Imamo mnogo stvari da kažemo”, dodao je on.

Killswitch Engage – datum izlaska i ime albuma još uvek nisu poznati

Američki metalcore bend Killswitch Engage je najavio album još za 2018. godinu ali je izlazak pomeren, trenutno aktuelni album benda Incarnate objavljen je 2016. godine i odlično je bio prihvaćen i od strane kritike i od strane publike.

Korn – ime albuma nije poznato, a datum izlaska je jesen

Nu metal velikani Korn izdaju trinaesti po redu studijski album. Gitarista Brian “Head” Welch je rekao da je vreme da se emocije izraze i da će se to desiti na novom albumu.

Lamb Of God – datum izlaska i ime albuma još uvek nisu poznati

Američki metal sastav Lamb Of God su u oktobru promenili ime na kratko u Burn the Priest, u čast 20 godina rada i izdali LP pod tim imenom. U 2019. godini gitarista Mark Morton će objaviti svoj solo studijski album, ali je bubnjar Chris Adler rekao da je album benda na vidiku.

Megadeth – datum izlaska i ime albuma još uvek nisu poznati.

Američki hevi metal bend Megadeth će objaviti svoji petnaesti studijski album koji prati album “Dystopia”, iz 2016. godine. “Zvuči kao kombinacija svega”, rekao je o novom albumu Dave Mustaine.

Periphery – ime albuma još uvek nije poznato, dok se izlazak albuma najavljuje za proleće

Američki metal bend Periphery će objaviti četvrti studijski album koji će služiti kao dokaz samostalnosti, jer će biti objavljen pod njihovom izdavačkom kućom 3DOT Recordings.

Rammstein – ime albuma nije poznato, dok se izlazak najavljuje za proleće

Gitarista sastava Rammstein, Richard Kruspe, je u intervjuu za United Rock Nations Radio najavio novi album i trogodišnju turneju benda. “Muzički, mislim da je novi album bogatiji harmonijom i melodijama. To pokušavam da napravim jer kad god ljudi pričaju o Rammsteinu govore o vatri i velikim teretima, niko ne priča o muzici. Ovo će biti kao Rammstein u 3 dimenzije”, rekao je Kruspe o novom albumu.

Slipknot – naziv albuma nije poznat, a datum izlaska je najavljen za leto

Američki metal bend Slipknot sprema novi album, poslednji album “.5: The Gray Chapter“, bend je objavio  2014. godine.

Sunn O))) – datum izlaska i ime albuma još uvek nisu poznati

Drone-metal titani, Sunn O))) nije objavio album još od 2015. godine, kada je izašao album “Kannon”. Novi album će biti osmi studijski po redu.

Tool – datum izlaska i ime albuma još uvek nisu poznati

Svetski poznat sastav Tool će objaviti peti studijski album, koji treba da nasledi izdanje iz 2006. godine “10,000 Days”.

Volbeat – datum izlaska i ime albuma još uvek nisu poznati

Danski hard rock sastav Volbeat objaviće sedmi studijski album, a gitarista Rob Caggiano je rekao da će biti “drugačiji od onog prošlog”.

Rob Zombi – datum izlaska i ime albuma još uvek nisu poznati

Muzičar Rob Zombi je juna otkrio da se udružio sa izdavačkom kućom Nuclear Blast i da će u 2019. godini objaviti album. “Uzbuđen sam što ću raditi sa Nuclear Blastom”, rekao je muzičar.