Muzički projekat Nick Cavea za film “War Machine”

Warren Ellis i Nick Cave

Kad sagledamo filmsku industriju, Netflix je daleko jedan od vodećih po pitanju kvaliteta serija i filmova koji su omogućeni i dostupni ljudima širom sveta. Sama ova činjenica, obećava nam još jedno dobro ostvarenje koje nam dolazi  sa sve Brad Pittom u glavnoj ulozi. “War Machine” , a koje izlazi 26og maja na zvanicnom servisu Netflixa.

Ozbiljnost po pitanju strukture samog filma i glumaca koji čine isti, može da se vidi i iza kulisa, kad su u pitanju ljudi angažovani na raznim poljima kinematografije. Tako i jedan od vodećih umetnika današnjice, Nick Cave, u saradnji sa Warren Ellisom, radi na muzici ovog američkog filmskog ostvarenja, u režiji Davida Michoda.

Po njihovim rečima, rezultat je više nego fenomenalan, jer, kako sama priča ima mračne momente, njih su pokušali da dočaraju i kroz muziku u kojoj su ih kombinovali i balansirali sa “svetlijim” nijansama, a jake elemente su prožimali sa melaholičnim tonovima. Uspeli su da apsurdnost avganistanskog rata dočaraju kroz neku vrstu duhovne elektronike koju su razvili.Saradnja je bila više nego prijatna i sa David Michodom, jer kako kažu, pored toga što je sjajan reditelj, on je i odličan muzičar.

Što se tiče samog poslovnog odnosa između Nicka i Ellisa, on datira već neko vreme unazad, kad su radili na mnogobrojnim filmskim projektima i ostvarenjima, kao što su muzika za šesti deo serije “Mars”, na filmu “Hell or High Water”, “The Road”…

Na isti dan kad izlazi film, moćićemo da čujemo i listu pesama na kojima su ova dva genija radila. Tako da uz malo strpljenja, verujemo da će se nakon prvog puštanja, ipak ovo čekanje isplatiti…

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=a9Jg20Ukf4E&w=560&h=315]