-

Mural Iana Curtisa oslikan u Manchesteru za Svjetski dan mentalnog zdravlja

ian curtis manchester world mental health day
Foto: Akse P19, Facebook

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se ove subote 10. listopada. Njegovoj promociji i osvještavanju doprinjeo je britanski street art umjetnik Akse P19 muralom Iana Curtisa, frontmena grupe Joy Division, koji je počinio samoubojstvo 1980. godine.

Mural se temelji na kultnoj fotografiji Philippea Carlya, a naručtelj je manchesterski festival Headstock koji će prikupljati novčana sredstva za lokalne dobrotvorne ustanove za mentalno zdravlje Help Musicians i Manchester mind.

Bivši basist Joy Devisiona i New Ordera, Peter Hook, sudjelovao je u intervjuu za BBC gdje je govorio o muralu, Ianu Curtisu i Svjetskom danu mentalnog zdravlja.

Headstock festival inicijalno se trebao održati u svibnju ove godine, no zbog situacije sa koronavirusom održati će se virtualno ovog vikenda i biti će u potpunosti besplatan, a nastupiti će irski bend Kodaline i DJ Yousef. Za vrijeme koncerta prikupljati će se donacije za gore navedene ustanove koje svojim radom pomažu potrebitima za vrijeme ove pandemije. O festivalu detaljnije možete pročitati ovdje.

Ukoliko vas put odvede do Manchestera – uputite se do ulice Port (Port street) kako biste posvjedočili ovom izuzetnom umjetničkom djelu.

Najnovije vesti

Izdvajamo