fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Mogwai najavljuju novi album

Mogwai najavljuju novi album

MogwaiČlanovi post rok sastava Mogwai predstavili su novu pesmu “U-235” koja će se naći na njihovom novom albumu “Atomic”.

Prošle godine škotski bend je bio zadužen za soundtrack Storyville – Atomic: Living in Dread and Promise, dokumentarac BBC produkcije o hronologiji nastanka atomske bombe. Nova ploča biće sastavljena od prerađenih numera upravo sa tog soundtracka.

“Atomic” je jedan od najnapetijih i najzadovoljavajućih projekata koje smo kao bend uradili do sada”, izjavio je frontmen Stuart Braithwaite. “Nakon svirke u Hirošimi i posete parku mira, ta tema nam je postala izuzetno bliska. Krajnji rezultat, i muzika za film i ploča su dela na koje sam veoma ponosan”.

Ovo je prvi materijal koji bend objavljuje nakon što ga je napustio gitarista Džon Kamings, koji je bio u bendu od samog početka. U zvaničnom saopštenju benda se kao razlog za njegov odlazak navodi njegove namere da se posveti svojim drugim muzičkim projektima, kao i to, da će bend nastaviti da nastupa u četvoročlanoj postavi.

Novi album trebalo bi da bude objavljen 1. aprila za Rock Action Records etiketu, a u nastavku možete poslušati i prvi singl “U-235”.

Kompletan spisak pesama sa ploče “Atomic” izgleda ovako:

  1. Ether
  2. SCRAM
  3. Bitterness Centrifuge
  4. U-235
  5. Pripyat
  6. Weak Force
  7. Little Boy
  8. Are You a Dancer?
  9. Tzar
  10. Fat Man