fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Mike Patton u mističnom orkestarskom projektu

Mike Patton u mističnom orkestarskom projektu

Mike Patton
Mike Patton

Frontmen čuvenog benda Faith No More, Mike Patton, ponovo sarađuje sa norveškim kompozitorom Johnom Kaada. Rezultat njihove saradnje biće album “Bacteria Cult“, koji je najavljen numerom “Red Rainbow“.

Orkestarska kolekcija sadrži osam pesama koje Patton i Kaada opisuju kao eklektične, eksperimentalne i filmske. “Nove tehnologije kombinovali smo sa velikim orkestrom obraćajući pažnju na melodiju i strukturu”, objašnjava Kaada i dodaje da se album “zadržava u zoni sumraka gde se sreću mistično i zavodljivo”.

Patton ne krije zadovoljstvo ponovnom saradnjom sa čuvenim kompozitorom: “Njegove kompozicije me uvek duboku dotaknu, a njegovi orkestarski aranžmani za ovaj projekat su harmonski bujni i ukusni”, i očekuje da će i slušaoci imati slično iskustvo i da će ih “zavesti i uvesti u raskošni zvuk drugog sveta”.

Inače, ovo je drugi put da Mike Patton radi sa norveškim kompozitorom. Do prve saradnje došlo je 2004. godine sa projektom “Romances“, gde su obojica pokazali ljubav prema filmskoj muzici.