-

Michael Kiwanuka predstavio novi singl

Engleski gitarista i kantautor, Michael Kiwanuka, objavio je novi singl „Money“ gde mu se pridružio talentovani muzičar Tom Misch. Pesma je premijerno predstavljena kao Hottest Record In The World u Annie Mac showu na BBC Radio 1.

„Publika će na prvo slušanje steći utisak kako je u ovoj pesmi reč o tome koliko volim novac, no zapravo „Money” govori o tome koliko opsednutost novcem može biti opasna.”, objasnio je Kiwanuka koji s Tomom deli ljubav prema disco muzici. „Zaključili smo da moramo pokušati snimiti pesmu koja bi imala disco ugođaj. Nije nam dugo trebalo da pronađemo inspiraciju, svi su elementi vrlo brzo došli na svoje mesto.”, izjavio je Tom Misch, ujedno zaslužan i za produkciju pesme.

„Money“ donosi kombinaciju Majklovog prepoznatljivog vokala, te disco ritma, a jedinstvenom je čini i Tomov osoben zvuk gitare. Kao prateći vokal gostuje Gremijem nagrađena YEBBA, dok je za miks zaslužan Russel Elevado (D’Angelo, Kamasi Washington).

Michael Kiwanuka svoj poslednji studijski album „Love & Hate“ objavio je 2016. godine. Izdanje je dobilo brojne pohvale te mu je osigurao nominaciju za nagradu BRIT u kategoriji najboljeg britanskog albuma.

Talentovanog kantautora publika iz regiona će ove godine imati priliku uživo videti 10. avgusta na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku.

Najnovije vesti

Izdvajamo