-

NaslovnaVestiVesti iz svetaMetallica s čak dva izdanja obilježava trideset godina od objave istoimenog albuma

Metallica s čak dva izdanja obilježava trideset godina od objave istoimenog albuma

Metallica

Metallica obilježava 30. godišnjicu svog istoimenog petog albuma poznatog kao „The Black Album“! Veliku godišnjicu bend je odlučio proslaviti s dva velika izdanja – „The Black Album (Remastered)“ i „The Metallica Blacklist“, na kojemu gostuje čak 53 glazbenika.

Miley Cyrus, Elton John, Chad Smith, J Balvin, Weezer, St. Vincent i Kamasi Washington neka su od imena na ovom zapanjujućem popisu koji je objedinjuje razne glazbenike, među kojima mnogi nemaju puno toga zajedničkog osim ljubavi prema glazbi. Objava ovih izdanja nosi i humanitarni karakter te će prihodi od prodaje biti preusmjereni u više od 50 dobrotvornih organizacija.

Izdanja „The Black Album (Remastered)“ i „The Metallica Blacklist“ dostupna su za slušanje na digitalnim glazbenim platformama, dok će u fizičkom formatu biti dostuna od 01. listopada, do kad ih se može prednaručiti na službenoj stranici Metallice.

„The Metallica Blacklist“ donosi nove dimenzije 12 pjesama čija je gravitacijska sila prvo privukla Metallicu mainstreamu, a sada otkriva neke potpuno nove i neočekivane uvide u univerzalnu i bezvremensku privlačnost koja se zadržala svih ovih godina. Navedeni je projekt mnogo više od slavljeničkog tribute izdanja – riječ je o jednom od najambicioznijih pothvata u kojeg se tim Metallice dosad upustio i koji odaje počast kultnom albumu benda i njegovom velikom utjecaju.

„The Black Album“ Metallica jedno je od komercijalno najuspješnijih i kritički najhvaljenijih izdanja svih vremena. Ne samo da se odmah po objavi 1991. godine smjestio na prvim mjestima top ljestvica diljem svijeta, nego je album iznjedrio i sjajan niz singlova kao što su „Enter Sandman“, „The Unforgiven“, „Nothing Else Matters“, “Wherever I May Roam“ i „Sad But True“, koji su  lansirali bend na velike koncertne pozornice i medijske naslovnice. S godinama, značaj ovog izdanja nije oslabio. Naprotiv, dodatno se razvijao te danas, 30 godina nakon objave, uz 16 platinastih priznanja, slovi kao jedan od najprodavanijih albuma ikad.

Najnovije vesti

Izdvajamo