-

Metallica plasirala videospot za naslovni singl novog albuma

MetallicaAlbum stiže ovog travnja, a bit će popraćen „M72“ svjetskom turnejom u sklopu koje će bend u svakom gradu nastupiti dvije večeri za redom.

Najnovije otkrivena pjesma grupe Metallica sa svojih sedam i pol minuta slušatelje uvodi u istoimeno studijsko izdanje „72 Seasons“, najavljeno za 14. travnja ove godine. Singl dolazi uz prateći spot Tima Saccentija te je, nakon „Lux Æterna“, „Screaming Suicide” i  „If Darkness Had A Son“, četvrta otkrivena pjesma s dvanaestog albuma ovih metal velikana. Slušati se može na svim glazbenim platformama.

„72 Seasons“ donosi 12 pjesama sveukupnog trajanja više od 77 minuta zbog čega je opisan kao cjelovečernja zbirka novog materijala koji stiže nakon izdanja „Hardwired…To Self-Destruct“ iz 2016. godine. Prema ranijim riječima frontmana Jamesa Hetfielda, bend se radeći na albumu osvrnuo na svoje početke – i to ne samo karijerne, nego i životne:

„72 sezone. Prvih 18 godina naših života formiraju naše pravo ili lažno ja. Koncept onoga što su nam roditelji rekli od tome ‘tko smo’. Mogućnosti prepiranja oko toga kakva je naša osobnost. Smatram da je najzanimljiviji dio cijele priče kontinuirano proučavanje tih temeljnih uvjerenja i načina na koji ona utječu na našu percepciju današnjeg svijeta. Velik dio našeg iskustva u odrasloj dobi rekonstrukcija je ili reakcija na proživljeno u djetinjstvu. Ili smo zatvorenici djetinjstva ili se oslobađamo tih okova. To nosimo sa sobom.“

Glazbenu produkciju, uz Hetfielda i Ulricha, potpisuje Greg Fidelman, a uz CD, LP i digitalno izdanje bit će dostupan i u posebnoj seriji na crnom vinilu te ograničenim kolekcionarskim varijantama. Detaljnije informacije i prednarudžbe dostupne su OVDJE.

Metallica će album koncertno promovirati na velikoj svjetskoj turneji naziva „M72“! Turneja će obuhvatiti velik dio 2023. i 2024. godine, a istaknuta zanimljivost je to što će u svakom najavljenom gradu svirati dvije večeri za redom i to s posebno kreiranim setlistama. Europskih datuma (zasad) nema puno na radaru, a cijeli raspored (zajedno s informacijama o ulaznicama*) dostupan je na službenim stranicama. *Dio prihoda od svake prodane ulaznice ići će zakladi benda All Within My Hands.

Podsjetimo, uz prethodno otkriveni singl najavljen je i globalni kino-event u sklopu kojega će fanovi 13. travnja premijerno moći poslušati nadolazeće izdanje te će, uz ekskluzivno obraćanje benda, biti otkriveni i svi pripadajući glazbeni spotovi.

Najnovije vesti

Izdvajamo