-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Metallica objavila pesmu u čast Ronniju Jamesu Diju (audio)

Metallica objavila pesmu u čast Ronniju Jamesu Diju (audio)

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

metallicaTreš metal velikani Metallica učestvovali su u izradi humanitarnog albuma posvećenog pokojnom pevaču Roniju Džejmsu Diju.

Metallica je ovom prilikom odlučila da od četiri pesme Diovog benda Rainbow napravi jednu. U pitanju je megamiks pesama “Stargazer“, “Tarot Woman“, “Kill the King” i “A Light in the Black“. “Diova muzika je mnogo veliki deo Metalikinog DNKa, čvršći, napetiji, bluz-bazirani hard rok iz 70ih”, rekao je bubnjar Lars Urlih. “Bilo je prilično bezmučno sastaviti ovo zato što je to nešto na čemu smo vaspitavani”.

Kompilacija izlazi 1. aprila i sadrži doprinose bendova Motorhead, Tenacious D i Anthrax, ali i supergrupu koju čine članovi Judas Priest, Slipknot i Diovog benda. Sav profit od diska ići će Diovoj fondaciji za borbu protiv raka “the Ronnie James Dio Stand Up and Shout cancer fund”.

Roni Džejms Dio postao je slavan kao pevač benda Rainbow koji je pokrenuo sa Ričijem Blakmurom (ex Deep Purple), kasnije je u Black Sabbathu za vokalima zamenio Ozija Ozborna. Dio je preminuo 2010. godine od raka stomaka.