fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Mastodon, QOTSA i At the Drive-In oformili novu supergrupu

Mastodon, QOTSA i At the Drive-In oformili novu supergrupu

Očito smo u vremenu kad na rock sceni izranjaju nove supergrupe svih mogućih i nemogućih kombinacija. Posljednjih nekoliko mjeseci imali smo priliku pisati o Teenage Time Killers, Giraffe Tongue Orchestra, Dunsmuir, Ten Commandos, Hollywood Vampires, D. A. R. K. i drugima. Ako se među ovim bendovima nije našlo ništa po vašem ukusu, možda će vas razveseliti činjenica da članovi bendova Mastodon, Queens of the Stone Age i At the Drive-In sada imaju vlastitu supergrupu imena Gone Is Gone.

Troy Sanders (Mastodon) moći će se čuti za mikrofonom i na bas gitari, Troy Van Leeuwen (QOTSA) na gitari, Tony Hajjar (ATDI) koji je i zaslužan za pokretanje ovog projekta bit će na bubnjevima, a na klavijaturama će biti kompozitor glazbe za igre i filmove Mike Zarin.

U planu im je 27. travnja svijetu predstaviti Gone Is Gone na live nastupu u klubu Dragonfly u Los Angelesu. Preko Rise Records diskografske kuće ovo će ljeto objaviti i EP. Prvi single “Violescent”, odnosno 30-ak sekundi istog, dostupan je za preslušavanje na YouTube-u.

Sanders je za Rolling Stone rekao: “Već od prvog dana vibre među nama bile su terapeutske i osvježavajuće prirode. Kemija je nastala instantno. Osobno se mogu posvetiti samo onome što mi pruža čisti užitak. Svi smo u ovom bendu iz pravih razloga.”

U nastavku poslušajte djelić pjesme “Violescent” koji nam može donekle dati ideju u kojem će se smjeru ovaj bend kretati.