-

NaslovnaVestiVesti iz svetaMastodon obradili Stairway to Heaven

Mastodon obradili Stairway to Heaven

MastodonKultni heavy metal bend Mastodon objavio je obradu pesme „Stairway to Heaven“ Led Zeppelina, koju su posvetili svom preminulom menadžeru, te su je prigodno nazvali „Stairway to Nick John“.

Pesma je objavljena kao singl za Record Store Day, na A strani nalazi se studijska verzija, dok se na B strani nalazi live verzije ove numere. Sav novac dobijen od ograničenog tiraža od 1500 primeraka biće prosleđen Hirshberg Fondaciji za istraživanje raka pankreasa.

Momci iz Mastodona su u izjavi tim povodom rekli:

– U maju 2018. izgubili smo jednog od naših najboljih prijatelja, našeg najvećeg obožavaoca, našeg menadžera Nika Džona. Bio je tata našem bendu. Bio je s nama i za najboljih i najgorih vremena. Za sve što smo ikada uradili, on je prvi saznao. Najdraži bend pored Gojire mu je bio Led Zeppelin. Zamoljeni smo da na njegovoj sahrani izvedemo “Stairway to Heaven” što smo i učinili. Kasnije smo saznali da je to neko snimio. Odlučili smo zato da tu pesmu snimimo u studiju i objavimo je povodom Dana prodavnica ploča kao našu posvetu Niku, a novac od prodaje namenimo za istraživanje raka jetre. Ne bismo bili to što smo danas da nije bilo Nika. Jako nam nedostaje i stalno nam je u mislima. Volimo te prijatelju!”