-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Mastodon najavljuju rad na novom albumu: ''Čini se kako smo 'izliječili' mnoge s...

Mastodon najavljuju rad na novom albumu: ”Čini se kako smo ‘izliječili’ mnoge s našim izdanjima”

MastodonHeavy stoner četvorka iz Mastodona otkriva kako će započeti stvarati novi materijal za novi, sedmi po redu album, nasljednika “Once More ‘Round The Sun izdanog 2014. Uz najavu svoje produktivnosti govorili su i o glazbi kao lijeku.

U intervjuu gdje je LiveNation autor navedenog, ujedno i izvor spomenutih informacija, bubnjar Brann Dailor kaže: “Uskoro počinjemo s pisanjem. Želim raditi nešto novo, nešto drugačije, a ne biti u zaostatku sa sviranjem i nazadovati. Svaki novi album je nova prilika da budemo još bolji, jer bi i trebali biti bolji, zar ne?”

Gitarist Bill Kelliher dodaje kako je kao glazbenik naučio, što mu i čini jedno veliko zadovoljstvo, da sa svojim radom i stvaranjem glazbe ponekad pomažu ljudima u nevolji, čemeru, jadu, brizi. Kaže kako je glazba i njemu također pomogla nositi se s problemima, uključujući i nedavnu dijagnozu tumora kod njegove majke. “Dobio sam pregršt mailova od ljudi i čini se kako smo ‘izliječili’ mnoge s našim izdanjima. Zamislite samo kako je sam kompliment već bolji kad uz stvaranje i pisanje glazbe još k tome i pomognete nekome tko je u nevolji. Nedavno sam saznao kako mi majka boluje od neizlječivog oblika raka i tako svaku večer kad sam na bini, dok sviram pred masom njena slika mi proleti mislima pa si ponavljam da ovo radim zbog nje i da ću je učiniti ponosnom.”

U studenom prošle godine Kelliher je označio godinu dana trijezne svijesti, godinu dana bez alkohola.

Mastodon će, nakon nastupa 5. svibnja u Philadelphiji i 11. kolovoza na Oyafestivalenu u Oslu, kao jedan od headlinera uzdrmati ovogodišnji britanski Bloodstock 13. kolovoza.