-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Martin Scorsese režira film o Ramonesima

Martin Scorsese režira film o Ramonesima

Srđan Kostić
Funkcija: Novinar Sebe vidi kao: Kulturnog, finog, lepo vaspitanog, pametnog, prelepog, genijalnog, nadahnutog, iskrenog, nepipača hleba i pre svega skromnog Moto: Slušaj majku i hardkor.

ramones

Čuveni holivudski reditelj Martin Skorseze režiraće biografski film o legendarnim The Ramones.

Martin-Scorsese„Autentičnost je temelj svega“, rekao je menadžer benda Džef Džampol povodom snimanja filma i dodao, „Na svu sreću, kada imate tako genijalne izvođače poput The Ramones ništa ni ne morate da menjate“.

Više detalja biće poznato uskoro, a trenutno se radi i na dokumentarcu o bendu, na kome će se naći brojni, do sada neobjavljeni snimci. Snimci su iz perioda 70-ih i 80-ih godina, a zabeležio ih je Džordž Seminara, koji je režirao i „The Ramones: It’s Alive 1974-1996“.

Džampol je izjavio da je u planu i objavljivanje knjige o bendu, koja će biti kombinacija proze, fotografija, uspomena i postera vezanih za istoriju benda i pank muzike. Sve ovo bi trebalo da bude gotovo do 2016. kada se proslavlja 40 godina benda (iako su osnovani 1974, mnogi pravim početkom Ramonesa smatraju 1976. godinu i objavljivanje njihovog prvog albuma).

Poslednji član originalne postave, Tomi Ramoun preminuo je prošlog meseca.