-

Mark Lanegan objavio singl i najavio novi album i memoare

Američki rock muzičar, Mark Lanegan, najavio je izlazak novog solo albuma “Straight Songs Of Sorrow” za Heavenly Recordings. Službeni izlazak albuma potvrđen je za 8. jun ove godine.

15 novih pesama na albumu inspirisane su njegovom životnom pričom, koju je dokumentovao u novim memoarima naslovljenim “Sing Backwards And Weep”.  

Knjiga je opisana kao brutalna i nervozna, naročito zbog Laneganove nemilosrdne iskrenosti prilikom prisećanja na putovanje koje je krenulo još od problematičnih mladih dana u istočnom Washingtonu, preko razdoblja obeleženog drogom usred rock scene u Seattleu 90-ih godina, do spasa koji je osetio početkom 21. veka Memoari prikazuju borbu za pronalaženje vlastitog mira, dok novi album stavlja naglasak na spoznaju da je muzika njegov život. Smrt i tragedija s jedne strane, a humor i nada s druge.

Na novom albumu, Lanegan će ugostiti brojna lica s rock scene kao što su između Greg Dulli, Warren Ellis, John Paul Jones i Ed Harcourt. Vest o novom albumu popraćena je sa najnovijim singlom “Skeleton Key”.

“Pišući knjigu, nisam proživio katarzu” poručuje Lanegan te nadodaje “Sve što sam dobio bila je Pandorina kutija puna boli i jada. Prisetio sam se sranja koje sam odložio pre 20 godina. Ove pesme počeo sam pisati čim sam završio knjigu te shvatio da postoji dubina emocija jer su sve povezane sa sećanjima iz knjige. Osetio sam olakšanje kad bih se naglo vratio muzici. Shvatio sam da su ove pesme dar knjige. Zaista sam ponosan na ovaj album.”

Biće to drugo Laneganovo izdanje u poslednjih godinu dana s obzirom da nas je s hvaljenim, još uvek aktualnim uratkom “Somebody’s Knocking” počastio u oktobru prošle godine.

Najnovije vesti

Izdvajamo