-

NaslovnaVestiVesti iz svetaMachine Head i Jesse Leach objavili dvodelni singl

Machine Head i Jesse Leach objavili dvodelni singl

Machine Head su objavili dve nove pesme, obe inspirisane skorašnjim smrtima Georgea Floyda i Ahmauda Arberyja. Numere, „Stop the Bleeding“„Bulletproof“, spakovane su zajedno u digitalno izdanje pod nazivom „Civil Unrest“.

U „Stop the Bleeding“ se mogu čuti gostujući vokali Jessea Leacha, pevača benda Killswitch Engage, a kako otkriva frontmen Machine Head-a, Robb Flynn, iako je muzika snimljena još u decembru 2018, tekst pesme je nastao prošlog meseca kada se vest o ubistvu Georgea Floyda našla na našla u žiži javnosti.

Napisao sam i otpevao tekst u sredu, 27. maja 2020, na dan kada četvorica policajaca koji su usmrtili Georgea Floyda inicijalno nisu dobili nikakvu presudu. Ovog dana su buktali protesti i pobune širom Amerike. Odvezao sam se u Oklend, pored ogromnih uveliko ogromnih demonstracija i, u gnevu, napisao sam sve što sam osećao nakon što sam pogledao stavični snimak. U roku od nekoliko sati, ono što sam hteo da kažem, ono što sam morao da kažem, bilo je nasnimljeno u pesmi.“

Jesse Leach navodi kako je poziv da učestvuje velika čast: „Da, jer to je Machine Head, ali još važnije, ovo je poruka koja mora da se širi i pročuje. Problemi poput zloupotrebe moći  i poput rasizma su bezvremeni.

Muzika za drugu pesmu, „Bulletproof„, takođe je inicijalno snimljena pred kraj 2018, ali je tekst napisan u jeku vesti o ubistvu Ahmauda Arberyja: „Tekst je završen nakon, ne samo ubistva Ahmauda Arberyja od strane belih suprematista, već i nakon toga što se sve u svetu otelo kontroli“, rekao  je Flynn.

Deo novčane zarade od pesme „Stop the Bleeding“ će biti doniran projektu Grassroots Law, organizaciji koja zastupa Georgea Floyda, Ahmauda Arberyja i druge. Dvodelni singl Machine Head-a, „Civil Unrest„, može se nabaviti ovde, a spot za „Stop the Bleeding„, kao i audio za „Bulletproof„, možete naći ispod: