fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Linkin Park u studiju; album na leto

Linkin Park u studiju; album na leto

Gordan Lazinica

Funkcija: Novinar/Recenzent

Sebe vidi kao: Srećnog i uspešnog kompozitora/muzičara jednog dana.

Moto: "If you can't handle the failure, then I don't think that success is an option." (Devin Townsend)

linkin_parkAmerički sastav Linkin Park je trenutno u studiju povodom snimanja novog studijskog izdanja koje bi trebalo da se pojavi tokom leta.

Mike Shinoda, jedan od multiinstrumentalista benda je izjavio da bi novi album mogao biti objavljen mnogo ranije nego što se očekivalo. Bend definitivno radi na šestom po redu albumu i mogao bi se objaviti tokom festivalske sezone. 

Shinoda je izjavio da će album svojim stilom ponovo biti drugačiji u odnosu na sve što su do sada uradili i da nema svrhe da daju bilo kakvo trenutno mišljenje kakav bi album mogao biti. Ipak, smatra da je inspirisan i da je bend inspirisan za pisanje nove muzike.

Ono što Shinoda dalje objavljuje u vezi detalja jesu različiti pristupi u odnosu na prethodna izdanja. Korišćen je novi studio, nasuprot većini drugih izdanja koja su našla svoje mesto u istom studijskom prostou. Takođe, nasuprot prisustvu producenta na ranijim albumima, ovo izdanje će biti finansirano od strane benda. Linkin Park obično komponuje album u vrlo organizovanom režimu, ali će ovaj album pratiti dosta slobodniji pristup, uz mnogo free form jammminga i dosta eksperimentalnog pristupa.

Što se nastupa ove godine tiče, najavljen je nastup na Download festivalu na kom će bend odsvirati u celosti svoj epski debi album, Hybrid Theory. Osim toga, nije poznato da li će biti moguće čuti novi materijal pre izdavanja albuma.