-

LG Petrov (Entombed) opisuje svoju borbu protiv raka

LG Petrov, pevač čuvenog švedskog death metal benda Entombed, otkrio je pojedinosti o svojoj borbi sa rakom žučnih kanala.

Ranije ovog meseca, Petrov je otkrio da je oblik raka sa kojim se bori neizlečiv. Trenutno odlazi na hemoterapiju i pokrenuo je GoFundMe kampanju za pomoć finansiranja njegovih životnih troškova.

Pre par meseci, osetio sam kvržicu u predelu svog solarnog pleksusa i odlučio sam da je izignorišem. Međutim, počeo sam da osetim bolove, pa sam otišao kod lekara i nakon rentgenskog snimka su mi rekli da moram kod specijaliste. To mi je bilo čudno. Ne možete zamisliti taj osećaj. Celo telo vam postane toplo. U pitanju je rak bilijarnog trakta. Nisam o tome pretraživao internet, jer prosto ne želim da o tome čitam, ali ima veze sa žučnim kanalima. Pio sam, ali mi je jetra u savršenom stanju. Pušio sam, ali su mi pluća u savršenom stanju. Karcinom nema osećanja, on je samo vrhunac loše sreće“, navodi Petrov u intervjuu za Metal Hammer.

Jay Weinberg iz Slipknot-a je bio taj koji mi je zapravo predložio da pokrenem donatorsku kampanju. Razgovarali smo i on mi je rekao da bi to trebalo da uradim zbog čitavog sranja sa kovidom i finansijske situacije u kojoj smo. Neke od pilula su prilično skupe, ali cilj mi je da deo novca prosledim Švedskom fondu za decu obolelu od raka, Barncancerfonden. Osećam da mi je to dužnost.

Najnovije vesti

Izdvajamo