-

#LetTheMusicPlay: Preko 1500 muzičara skreću pažnju na ozbiljnu štetu vezanu za nedostatak koncerata i festivala

Radiohead, Liam Gallagher,  The Cure, Dua Lipa, Nick Cave, PJ Harvey, Johnny Marr, Dizzee Rascal, Primal Scream, Paul McCartney, The Rolling Stones i Coldplay su među imenima koja zahtevaju neposrednu akciju za očuvanje koncerata u Velikoj Britaniji.

Njih za sada preko 1500 su potpisali otvoreno pismo vladi za #LetTheMusicPlay kampanju gde zahtevaju trenutne akcije i rešenja kako bi se sprečio „katastrofalan problem“ koji je nastao u muzičkoj industriji usled zatvaranja prostora i nemanja koncerata zbog korona virusa.

Prošlog meseca, Music Venue Trust napisao je pismo koje je potpisalo preko 560 njihovih fanova, pozivajući na novčanu pomoć u iznosu od 50 miliona funti kako bi se spasila svetska muzička industrija i omogućujućila da „hiberniraju“ do oktobra. Oko 92% festivalskih organizacija takođe je u opasnosti od kolapsa i pozvalo je vladu za pomoć kako bi opstali u 2021. godini.

Organizator Glastonbury festivala Emily Eavis dodala je: „Ako Vlada ne pojača i ne podrži britansku umetnost, mogli bismo zauvek da izgubimo vitalne aspekte naše kulture.“

Organizatori uizmeđu ostalog u pismu kažu da se „50% celokupne radne snage suočava sa viškom, 90% lokalnih koncertnih prostora nalazi se pred zatvaranjem, mnogi organizatori su suočeni s insolventnošću i otkazali su sve turneje za ovo leto, a organizatori festivala će se boriti za povratak sedeće godine.“

Najnovije vesti

Izdvajamo