-

Lemmy Kilmister dobio novu statuu na Hellfestu

Hellfest Lemmy Kilmister statua

Organizatori ovogodišnjeg Hellfesta u Francuskoj postavili su novu verziju statue Lemmy Kilmistera na prostoru gde se održava ovaj festival.

Nakon Lemmyjeve smrti, 2015. godine, organizatori Hellfesta, koji se svake godine održava u francuskom gradu Clisson, odlučili su da postave skulpturu u čast ovog velikog muzičara. Međutim, nakon nekoliko godina, materijal od koga je statua izrađena, počeo je da propada.

Nova skulptura delo je umetnice Caroline Brisset i postavljena je na mesto prvobitne.

„Sjajna statua Lemmyja je predstavljena na francuskom Hellfestu“, izjavio je nekadašnji Lemmyjev kolega iz benda Mikkey Dee. „Jedva čekam da ponovo dođem na jedan od mojih omiljenih festivala u Evropi.“

Lemmy Kilmister preminuo je nekoliko dana nakon svog 70. rođendana, 29. decembra 2015. godine. Bio je izuzetno cenjen među rok i metal muzičarima a sa svojim bendom Motorhead objavio je 23 studijska albuma.

Inače, jedna Lemmyjeva statua nalazi se i u Americi, ispred njegovog nekada omiljenog restorana Rainbow Bar and Grill. Autor ove statue je umetnik Travis Moore a sredstva za izradu sakupili su fanovi pokojnog muzičara.

Najnovije vesti

Izdvajamo