-

Legendarni gitarista Jeff Beck preminuo u 79. godini

Jeff BeckLegendarni rok gitarista Jeff Beck preminuo je u 79. godini, potvrđeno je na njegovom zvaničnom nalogu na društvenim mrežama.

“U ime njegove porodice, sa žaljenjem i dubokom tugom prenosimo vest o smrti Džefa Beka. Nakon što je iznenada oboleo od bakterijskog meningitisa, juče je mirno preminuo. Njegova porodica vas moli za privatnost u trenucima dok se suočavaju sa ovim velikim gubitkom”, piše na njegovom nalogu.

Kada je 2009. drugi put primljen u Rokenrol kuću slavnih, Beck je rekao:

– Sviram na način na koji sviram jer mi to omogućuje da iznedrim najbolesnije moguće zvukove.

To je sada poenta, zar ne? Baš me briga za pravila. U stvari, ako ne prekršim najmanje 10 puta pravila u svakoj pesmi, onda ne radim svoj posao kako treba – poručio je Bek.

Rođen kao Džefri Arnold Bek u Valingtonu, muzičar se zaljubio u rokenrol još kao dete, a svoju prvu gitaru je napravio kao tinejdžer.

– Momak koji je živeo do nas je kazao ‘napraviću ti solidno telo gitare za pet funti – ispričao je kasnije za Rock Cellar Magazine.

– Pet funti, što je za mene tada bilo 500, pa sam odlučio da je sam napravim – dodao je.

Bio je jedan od trojice gitarista koji su svirali u grupi Yardbirds, pre nego što je formirao grupe The Jeff Beck Group i Beck, Bogert & Appice.

Najnovije vesti

Izdvajamo