-

Led Zeppelin objavili novu verziju „Whole Lotta Love“ (video)

led zeppelin

Objavljen je novi video za pesmu „Whole Lotta Love“ rok legendi Led Zeppelin. Verzija koja se nalazi na bonus disku deluks izdanja čuvene grupe jeste sirov miks, koji je nešto drugačiji u odnosu na konačnu verziju.

Pored ovog demo snimka, na disku će se naći i pesma „La La“ koja nikada ranije nije bila objavljena, kao i rane verzije pesama „Thank You“ i „Living Loving Maid (She’s Just a Woman)„.

Na videu se mogu videti različite slike benda sa nastupa uživo. Na snimku se može čuti „ogoljen“ srednji deo pesme, drugačiji gitarski solo, kao i neke početne, proizvoljne vokalne linije. Kako navodi nekadašnji frontmen benda, Robert Plant, snimak je načinjen tokom noći kada je zapravo snimljena pesma.

Na snimku se ne nalaze brojni detalji i dodatno nasnimljene trake, tako da će publici biti interesantno da čuju drastično drugačiju verziju. Jimmy Page, nekadašnji gitarista benda je bio zadužen za remastering izdanja i navodi da su postojali rani snimci pet ili šest pesama kojih više nema. Iako će mnogima biti drago da čuju da je bend aktivan po pitanju nekih novih snimaka, nema govora o mogućim nastupima kvarteta.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=F6q4PpfcPnY]

 

Najnovije vesti

Izdvajamo