-

NaslovnaVestiVesti iz svetaLauryn Hill ušla u istoriju

Lauryn Hill ušla u istoriju

Lauryn HillDebi album Lauryn Hill, „The Miseducation of Lauryn Hill“, nakon više od dvadeset godina od objavljivanja i prodatih više od 10 miliona primeraka, uspeo je da stekne dijamantski status i time učini slavnu muzičarku prvom reperkom ikada koja je postigla takav uspeh.

Važno je istaći da je ovo retka pojava, pogotovo u razdoblju gde je streaming uzrokovao nagli pad prodaje albuma. Lauryn se sada pridružila ekskluzivnoj listi muzičara koji su postigli dijamantnu status, a među njima su Michael Jackson (“Thriller”), Adele (“21”), Britney Spears (“Baby One More Time”), Eminem “The Marshall Mathers LP”) i 2Pac (“All Eyez On Me”).

Ploča “The Miseducation of Lauryn Hill” postigla je i kritički i komercijalni uspeh, debitujući na prvom mestu Bilbordove liste sa više od 422. 000 prodatih primeraka u prvoj nedelji. Lauryn Hill je sa njim zaradila deset nominacija i pet osvojenih Gremija, uključujući onaj za album godine, najbolji R&B album i najbolju žensku R&B vokalnu izvedbu za “Doo Wop (That Thing)”. Album je imao 16 pesama, od kojih su dve skrivene, a gostovali su Mary J. Blige, D’Angelo i Carlos Santana.

Najnovije vesti

Izdvajamo