fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Kirk Hammett solira na novom albumu Exodusa

Kirk Hammett solira na novom albumu Exodusa

Gitarista Metallice Kirk Hamet je započeo svoju karijeru u Exodusu, a tokom prošle godine je nekoliko puta radio na tome da izgladi odnose sa svojim bivšim bendom, što je rezultiralo njihovom saradnjom na novoj pesmu.

Kako prenosi Rolling Stone, Hamet će zasvirati na jednoj pesmi na Exodusovom novom albumu. Kirk je obelodanio da se pesma zove Salt in the Wound, a dodao je i to da je: “Bilo poprilično opušteno, stvarno kul – baš kao davne 1980. godine, kada smo svi visili zajedno. Za mene, snimanje solaže na njihovom albumu bila je ogromna stvar. Osim onog demo snimka Exodusa koji su čuli mnogi, to je jedini put da sam snimao sa njima. Bilo je baš veliko.”

Što se same pesme tiče, Hamet je dodao da “…ima super heavy rif. Sviram prilično kul solo a onda Geri (Holt, prim. autora) upada i svira još jedan, i znate šta? Poslušao sam snimak i pomislio ‘Vau, kao da je opet 1982. godina i evo nas, Geri i ja pokušavamo da otfikarimo jedan drugom glave solažama.’ Ništa se nije promenilo u poslednjih trideset godina. Volim to. Volim te momke. Znam ih većinu svog života, tako da sam vrlo srećan što konačno mogu da snimam sa njima.”