Kirk Hammett najavljuje novi album Metallice za 2016. godinu

MetallicaNovi album thrash metal velikana Metallica može se očekivati tokom 2016 godine. Vest o novom albumu najavio je gitarista Kirk Hammett u nedavnom intervju za jednu američku radio stanicu. Ovu informaciju takođe je potvrdio i frontmen ovog sastava James Hetfield i bubnjar Lars Urlih.

“Album će biti u sličnom stilu kao i predhodni album Death Magnetic iz 2008. godine. Potrudićemo se da album bude završen i objavljen tokom sledeće godine, u najgorem slučaju definitvno će biti objavljen 2017. godine. Vredno radimo na albumu i iskreno se nadamo da će uspešno ispratiti naše predhodno izdanje.” izjavio je Hammet.

Pre samo nekoliko nedelja bend je zvanično predstavio i novi dizajn svog oficijelnog sajta. Na sajtu se svi mogu registrovati besplatno i imati pristup video snimcima iz studija koji će bend u toku godine objavljvati, mogućnost čitanja digitalnog izdanja časopisa “So What!” i pregršt drugih mogućnosti. Nakon registracije korisnici će biti u mogućnosti da vide i pozdravni video Larsa Urliha koji će četvorominutnom klipu predstaviti novi sajt i snimak studija u kome bend trenutno radi na novom albumu.