fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Kirk Hammett najavljuje novi album Metallice za 2016. godinu

Kirk Hammett najavljuje novi album Metallice za 2016. godinu

MetallicaNovi album thrash metal velikana Metallica može se očekivati tokom 2016 godine. Vest o novom albumu najavio je gitarista Kirk Hammett u nedavnom intervju za jednu američku radio stanicu. Ovu informaciju takođe je potvrdio i frontmen ovog sastava James Hetfield i bubnjar Lars Urlih.

“Album će biti u sličnom stilu kao i predhodni album Death Magnetic iz 2008. godine. Potrudićemo se da album bude završen i objavljen tokom sledeće godine, u najgorem slučaju definitvno će biti objavljen 2017. godine. Vredno radimo na albumu i iskreno se nadamo da će uspešno ispratiti naše predhodno izdanje.” izjavio je Hammet.

Pre samo nekoliko nedelja bend je zvanično predstavio i novi dizajn svog oficijelnog sajta. Na sajtu se svi mogu registrovati besplatno i imati pristup video snimcima iz studija koji će bend u toku godine objavljvati, mogućnost čitanja digitalnog izdanja časopisa “So What!” i pregršt drugih mogućnosti. Nakon registracije korisnici će biti u mogućnosti da vide i pozdravni video Larsa Urliha koji će četvorominutnom klipu predstaviti novi sajt i snimak studija u kome bend trenutno radi na novom albumu.