-

NaslovnaVestiVesti iz svetaKirk Hammett ima „tonu materijala“ za novi album Metallica-e

Kirk Hammett ima „tonu materijala“ za novi album Metallica-e

Gitarista Metallica-e kaže da ima „tonu materijala“ za novi album i da je spreman u svakom trenutku.

Hammett je otkrio da „sedi na dovoljno materijala“ sa kojim bi mogao da uđe u studio. Hammettov-a izjava prati skorašnju izjavu basiste R. Trujillo-a da se bend nada da će objaviti svoj sledeći album u kraćem vremenu nego što im je trebalo da objave „Hardwired… to Self-Destruct“ iz 2016. godine.

„Kada sam imao 13 ili 14 godina, bendovi su svake godine izdavali albume“, rekao je Hammet u intervjuu za Mixdown. „Ozbiljno, Kiss je objavljivao album na svakih osam meseci!“

On je nastavio: „Niko od nas nije zadovoljan činjenicom što nam je toliko puno trebalo, jer to je mnogo vremena. Nadamo se da ćemo to izbeći ovaj put. U trećoj smo godini od Hardwired-a. Možda bismo mogli malo više da se fokusiramo i ranije da uđemo u studio. ”

Nije prvi put da je Hammet napravio zalihu rifova pre snimanja novih pesama. Pre „Hardwired-a“, izgubio je telefon sa stotinama ideja za nove gitarske deonice, slučajno ga ostavivši u automobilu u Danskoj. Doprineo je albumu više kao gitarista nego kao pisac, jer nije zapamtio rifove.