-

King Gizzard & The Lizard Wizard objavili osamnaestominutni singl

King Gizzard

Psihodelični rok sastav iz Australije, King Gizzard & The Lizard Wizard, predstavio je novi singl „The Dripping Tap“ u trajanju od 18 minuta.

Novom pesmom momci najavljuju dupli album Omnium Gatherum koji će biti dostupan od 22. marta. Originalno planirana kao kolekcija pesama, novi album postao je projekat na kojem je celi bend snimao novu muziku.

“Bio je to prvi put da se bend zajedno našao nakon dugog lockdowna. Značajan je jer je to najduža studijska snimka koju smo ikada objavili i promeniće način na koji pišemo i snimamo muziku, bar za sada. Mislim da ulazimo u naš “jammy” period. Dobar je to osećaj”, poručuje Stu Mackenzie.

Obožavatelji ove grupe iz regiona moći će da ih ovog leta vide u Hrvatskoj u koju premijerno dolaze u sklopu velike svetske turneje. Početkom avgusta, tačnije 2. i 3. bend nastupa na jednoj od najlepših pozornica u ovom delu Evrope, na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku. Poznati po konstantnom menjanju set liste i nepredvidivim live nastupima, očekuje je se da će bend izvesti nešto slično njihovim poznatim rezidencijama. Tako u najavi imaju i mitski Red Rock amfiteatar u Koloradu gde će pred 19.000 fanova u oktobru 2022. u dva dana odsvirati pretežno izmešane trosatne set liste.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo