-

NaslovnaVestiVesti iz svetaKate Bush najavila album rariteta i objavila novi spot

Kate Bush najavila album rariteta i objavila novi spot

Kate Bush je najavila album „The Other Side„, kolekciju muzičkih rariteta i do sada neobjavljenih pesama. Pored toga, objavila je spot za numeru „Rocket Man“ iz 1991. godine, njenu obradu pesme Eltona Johna, koja će se takođe naći na albumu. „The Other Side“ izlazi 8. marta. Na njemu će moći da se čuju i „Candle In The Wind“ (još jedna obrada Eltona Johna), obrada numere „The Man I Love“ koju u originalu izvode George i Ira Gershvin, pesma iz filma „The Golden Compass“ i do sada neobjavljen demo snimak pesme „Humming„.

Evo šta je Kate Bush napisala o „Rocket Man“ na svom sajtu:

Sećam se kako sam kupila ovu pesmu kada je izašla kao singl Eltona Johna. Nisam mogla da prestanem da je puštam – mnogo mi se dopala. Većina muzičara je sedamdesetih svirala gitaru, ali Elton je svirao klavir i ja sam sanjala o tome da naučim da sviram kao on.

Godinama kasnije, 1989, Elton i Bernie Taupin su sastavljali album „Two Rooms“, koji je predstavljao kolekciju obrada njihovih pesama, a svaku je izvodio drugi muzičar. Na moje zadovoljstvo, pitali su me da učestvujem u tome i ja sam izabrala pesmu „Rocket Man“. Dali su mi potpunu kreativnu kontrolu i iako je bilo pomalo obeshrabrujuće dobiti toliku slobodu za jednu od mojih omiljenih pesama ikada, bilo je veoma uzbudljivo. Želela sam da je učinim drugačijom od originala i pomislila sam da bi bilo zabavno napraviti rege verziju. Puno mi je značilo što su izabrali baš tu pesmu kao prvi singl albuma.

To je značilo da sam takođe imala priliku da uradim i video za pesmu, u čemu sam uživala – snimila sam crno beli video u kom sam imala performans sa svim muzičarima i… Mesecom!

Alan Murphy je svirao gitaru na ovoj traci. Bio je zaista poseban muzičar i veoma drag prijatelj. Nažalost, umro je pre nego što smo snimili spot pa nije mogao da bude tu sa nama, ali videćete njegovu gitaru na praznoj stolici koja pokazuje da je bio prisutan dušom.

Ovo je prvi put da je ovaj video zvanično objavljen od njegovog originalnog prikazivanja na televiziji.

Tokom ove nedelje izaći će spotovi za još dve numere, „Under The Ivy“ i „The Man I Love“.

Video za „Rocket Man“ možete pogledati ovde: