fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Kad Jeff Buckley zapeva The Smithse (video)

Kad Jeff Buckley zapeva The Smithse (video)

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

jeff-buckleyU okviru promocije posthumne kompilacije pesama Džefa Baklija, producentska kuća snimila je spot za njegovu obradu The Smiths pesme “I Know It’s Over“.

Album pod nazivom “You and I” sadržaće 10 pesama snimljenih na početku Baklijeve karijere kojima je želeo da pokaže muzički pravac kojim želi da se bavi. Izdanje najavljeno za 16. mart sadrži pesme slučajno pronađene u Sony Music arhivi dok je osoblje izdavačke kuće pripremalo reizdanje albuma “Grace” povodom 20 godina od njegove objave.

Većina pesama snimljena je u februaru 1993. godine u Shelter Island Sound studiju i u pitanju su obrade poznatih pesama, poput “The Boy With The Thorn In His Side” i “I Know It’s Over” grupe Smiths, “Night Flight” grupe Led Zeppelin, kao i pesma Boba Dylana “Just Like a Woman“. Od autorske muzike nađen je prvi snimak pesme “Grace” kao i potpuno nova “Dream of You and I“.

Ovo nije prvi put da se pesme Jeffa Buckleya izdaju poshumno, “Sketches for My Sweetheart the Drunk” kao i “Live at Sin-é” prethode novom albumu.

Bakli je tragično stradao 29. maja 1997. godine tokom noćnog plivanja, a telo mu je pronađeno 4. juna.