-

NaslovnaVestiVesti iz svetaJudas Priest najavili veliki box-set povodom 50 godina karijere

Judas Priest najavili veliki box-set povodom 50 godina karijere

Judas Priest Judas Priest će pola veka aktivnosti obeležiti velikim box-set izdanjem „Reflections“, koje će se u ograničenom tiražu pred publikom pojaviti s jeseni 2021. godine.

Na 42 CDa naći će se svi njihovi albumi, uključujući trinaest neobjavljenih, počev od debitantskog „Rocka Rolla“ (1974) do poslednjeg „Firepower“ (2018). Tu su i tri prethodno neobjavljena live snimka, kao i pet nepoznatih studijskih.

Za dizajn izdanja zadužen je Mark Willkinson, a pored muzičkih sadržaja, obuhvata i autorske fotografije Rossa Halfina potpisane od svih članova, numerisani žilet „British Steel“ i knjigu sa reprodukcijama postera i propusnica za turneju povodom istoimene ploče.

Naravno, cena je takođe impresivna: oko 480 dolara.

Frontmen Rob Halford je projekat nazvao „riznicom koja definiše nepokolebljivu posvećenost benda čuvanju i odbrani vere u heavy metal“, a gitarista Glenn Tipton dodaje:

„Ako postoji primerak koji bi trebalo imati u kolekciji, to je ovaj – besmrtno predstavlja metal tokom 50 godina, pronoseći zastavu i inspirišući mnoge bendove. Veliki je i važan deo istorije žanra.“

U avgustu bend napokon kreće na slavljeničku turneju po Sjedinjenim Američkim Državama.

Najnovije vesti

Izdvajamo