-

Josh Homme bi hteo da ponovo svira sa Kyussom

Josh Homme, frontmen benda Queens of The Stone Age je imao intervju sa radio stanicom „Kyuss World Radio“ povodom dvadesetpetogodišnjice poslednjeg albuma svog nekadašnjeg benda Kyuss, pod nazivom „…And The Circus Leaves Town“. Ovaj bend, koji je inače doprineo rađanju stoner rock žanra, razišao se samo tri meseca posle objavljivanja poslednjeg EP-a, zbog čega je album imao manji kritički i komercijalni uspeh u odnosu na svoje prethodnike.

Homme je ovom prilikom izjavio: Bio sam srećan kada sam čuo da je album napunio 25 godina. Pomalo sam bio ponosan što sam imao priliku da uradim nešto tako davno, a da još uvek nisam mrtav.

Bivši članovi Kyussa su imali problematičan odnos 2012. godine, kada su Homme i Scott Reeder, bivši basista benda, tužili druga dva člana, Branta Bjorka i Johna Garciu, zbog povrede autorsih prava, jer su nastupali pod imenom Kyuss Lives.

Na ovu priču se Homme nadovezao u intervjuu, rekavši da je mislio da ne bi smeo da dozvoli da se istorija benda tako završi. Smatrao je da su  tada Bjork i Garcia uništili tu priču i da bi jedini način da se ona prikladno završi bila da bend ponovo svira zajedno.

Najnovije vesti

Izdvajamo