-

Još jedan od heavy metal pionira napušta muziku

Paul Di'AnnoNekadašnji frontmen i pevač britanskog heavy metal benda Iron Maiden, Paul Di’Anno, najavio je povlačenje sa muzičke scene nakon koncerta na Beermageddon festivalu ovog leta u Britaniji.

Odluku da se povuče sa svetske muzičke scene, pevač je doneo usled pretrpljenih zdravstvenih problema, a po prethodno pribavljenom savetu lekara.

Ovaj šezdesetdvogodišnji muzičar najpoznatiji je kao pevač legendarnog benda Iron Maiden, čiji je član bio od 1977. do 1981. godine. Za to vreme, bend je snimio dva studijska albuma, Iron Maiden iz 1980. godine i The Killers iz 1981. godine. Oba albuma su odlično prošla kod publike, a karakteristična su upravo zbog Di’Annove boje glasa i njegovog pank stava i izgleda.

Di’Anno će na pomenutom festivalu nastupiti 30. avgusta u pratnji benda Ides Of March, koji čine bivši član grupe Iron Maiden, gitarista Terry Wapram, gitarista Terry Rance, bubnjar Doug Sampson, dok će bas gitaru svirati Speed Harris, član Iron Maiden tribute benda pod nazivom Hi-On Maiden.

Kako organizatori festivala navode, Di’Anno je uložio mnogo napora da se dovede u stanje za svirku na festivalu, te da  mnogo proprema tek predstoji, ali da je odlučan u nameri da priredi svojm fanovima oproštaj za pamćenje.

S druge strane, Di’Anno poručuje fanovima: „Koncert ću održati makar sedeo u invalidskim kolicima.“

Najnovije vesti

Izdvajamo