-

Johnny Marr govori o novoj supergrupi koju bi želeo da formira

Johnny Marr Inmusic festival Jarun ZagrebJohnny Marr je rekao da misli da će se ponovo ujediniti sa bivšim kolegom iz grupe Electronic, Bernard-om Sumner-om ne bi li snimili nov materijal, a otkriva da bi voleo da se poveže i sa drugim članovima grupe New Order.

Ovog vikenda Johnny Marr pridružio se grupi The Killers na pozornici u Glastonburiju , dok je prošlog meseca doveo frontmena New Order-a Bernard-a Sumner-a na pozornicu da izvede svoj elektronski hit „Get The Message“ na festivalu u Atini. Govoreći za NME u Glastonburiju o šansama da se Electronic vraća kako bi napravio više muzike zajedno, Marr je otkrio da bi volеo da ide malo dalje od toga.

„Mislim da ćemo Bernard i ja verovatno ponovo uraditi nešto u budućnosti, voleo bih da se povežem sa Stephen-om Morris-om u nekom trenutku.“

Stephen je uvek bio jedan od mojih omiljenih muzičara – ne samo zato što je iz Mančestera, nego zato što niko nikada nije uspeo da svira kao on, ni pre ni posle. Takođe, veoma cenim Gillian rekao je, pre nego se našalio: “Pa možda ću se jednostavno pridružiti New Order-u… na basu. ”

Godine 1988. Sumner i Marr formirali su veoma uticajni singl-pop duo Electronic, i napravili tri fenomenalna albuma – a poslednji  „Twisted Tenderness“ izdat je 1999. godine. Tokom godina, Marr je takođe svirao sa grupama: The Cribs, Modest Mouse, The Pretenders i The The.

Govoreći za NME o tome kako pravi svoju setlistu, Marr je rekao: „Mislim da sviram dosta pesama grupe Smiths. Sviram dovoljno.  Za mene, set je pomalo nalik filmu u kojem dobijate sve scene.“

“Dinamika je dobra. Da budem iskren, dodavanje još jedne pesme grupe Electronic je bila najuzbudljivija stvar za mene. “

Marr-ova festivalska turneja ovog leta u znak podrške albumu „Call The Comet“ uključuje nastupe mahom po Ujedinjenom Kraljevstvu, ali je nastupio i na ovogodišnjem INmusic-u u Zagrebu.

Najnovije vesti

Izdvajamo