-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta John Frusciante najavio novi solo album

John Frusciante najavio novi solo album

john_fruscianteBivši član Red Hot Chili Peppersa, John Frusciante najavio je novi 12. solo album.

Disk  pod nazivom “Enclosure” izaći će u aprilu, a prva numera “Scratch” već je dostupna za besplatan download na njegovom zvaničnom sajtu.

Za novi album, koji je osmišljen kao nastavak prethodnog “PBX Funicular Intaglio Zone”, Frusciante je rekao da “predstavlja ostvarenje svih muzičkih ciljeva kojima sam težio proteklih pet godina”.

Album je sniman istovremeno sa hip-hop izdanjem Black Knightsa “Medival Chamber”, čiji je producent John. “Ma koliko ova dva albuma delovala različito deo su istog istraživačko-kreativnog misaonog procesa. Ono što sam naučio stvarajući jedan odrazilo se na drugi.”

“Enclosure” će biti objavljen mesec dana nakon prvog albuma Kimono Kulta, projekta na kome Frusciante sarađuje sa Omarom Rodrigezom Lopezom. Teri Gender Bender, takođe član benda, izjavio je da je: “Pristup KImono Kulta muzici potpuno originalan i svaki slušalac može da interpretira pesme na svoj način. Bile na španskom ili ne u pesmama nije bitan jezik, već atmosfera. “Todo Menos el Dolor” (jedna od pesama koje će se naći na albumu) bi za mene mogla biti priča o vanzemaljcu koji je želeo da jede mačke, ali je to bilo toliko bolno da je odlučio da postane vegetarijanac. Svaka interpretacija je validna.”

Spisak pesama za “Enclosure”

  1. Shining Desert
  2. Sleep
  3. Run
  4. Stage
  5. Fanfare
  6. Cinch
  7. Zone
  8. Crowded
  9. Excuses
  10. Scratch