-

NaslovnaVestiVesti iz svetaJinjer objavili spot za pesmu "Retrospection"

Jinjer objavili spot za pesmu “Retrospection”

Ukrajinska hevi metal grupa Jinjer objavila je spot za pesmu “Retrospection” sa LP-ja “Macro“, a uskoro kreću i na severnoameričku turneju sa bendovima Suicide Silence i Toothgrinder.

Pevačica Tatiana Shmayluk navodi da je ovo jedna od najličnijih pesama koju su ikada napisali.

Provodimo većinu našeg vremena putujući i nastupajući na turnejama… Naravno da ostvarujemo svoj najveći san i živimo svaki dan punim plućima, ali niko ne spominje da takav život ima i mračnu stranu. Ne viđamo ljude koji su nam se u potpunosti posvetili, koji su nam pružili sve što su imali i više od toga… Nedostaju nam i mi njima takođe nedostajemo i možda bi trebalo češće sa njima da se čujemo… Mnogo češće nego što to zapravo činimo. Govorim o našim roditeljima.

Većina članova benda je od svojih roditelja odvojena ne samo distancom, već i ratom i politikom. Nemamo mogućnost da posetimo svoje roditelje čak ni kada smo u Ukrajini. Čini se kao da su na drugom kraju planete, iako su bukvalno udaljeni samo 800km. Najgore je što, sada kada smo u tridesetim, godinu za godinom, osećaj je kao da se iznad nas skupljaju olujni oblaci. Svi znamo da će doći dan kada ćemo se iznenada osetiti usamljeni… i izgubićemo ih. Ljude bez kojih nikada ne bismo uspeli. Gorki ukus ovog spoznanja je gotovo nepodnošljiv.

Na ovu pesmu gledamo kao na himnu onima koji su nas odgajili, koji su žrtvovali sve za našu sreću, uprkos svakoj ceni, čak i uprkos našoj nezahvalnosti. Ljudi koji su nam pokazali da zaista postoji ljubav u najčistijoj formi – ljubav majke i oca prema svojoj deci. Hvala vam.

Najnovije vesti

Izdvajamo