-

Jack White reagovao na novinarske neistine

Jack White je na svoj Instagram nalog postavio sarkastično „pismo“ svim časopisima i portalima koji su pisali dezinformacije o njemu i njegovom životu.

Pismo počinje obraćanjem portalu Spin, koji je izjavio da je Whiteova grupa The Raconteurs imala osmogodišnju pauzu u karijeri zbog Whiteove heroinske zavisnosti. Tim povodom je White izjavio da je ta informacija netačna, nakon čega je Spin izmenio članak.

Dalje se cinično obraća sajtovima Pitchfork, Stereogum i Noisey, kao i ostalim, kako je naveo, „đubretarskim sajtovima muzičkog novinarstva“ zbog većeg fokusa na preglede i clickbait naslove nego na činjenice. Kao primer navodi optužbu da mrzi tehnologiju zbog izjave da ne koristi mobilni i da ih ne dozvoljava na svojim koncertima. Zatim je naveo opšte osude zbog bilo kog ponašanja koje odstupa od statusa quo i na kraju se arhaično potpisao kao Jack White III.

The Raconteurs je, u međuvremenu, sa novim albumom osvojio vrh Bilbordove top liste, a za prvu nedelju dana prodato je 88.000 fizičkih izdanja albuma, kako javlja Third Man Records.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo