-

NaslovnaVestiVesti iz svetaIstina o smrti Kurta Cobaina - objavljen trailer za "Soaked in Bleach"

Istina o smrti Kurta Cobaina – objavljen trailer za „Soaked in Bleach“

kurt-cobain1_cropSamoubistvo Kurta Cobaina 5. aprila 1994. godine potreslo je fanove benda Nirvana i danas možemo čuti rečenicu „bila je to tužna godina za muziku“. S obzirom na njegovu sklonost ka drogiranju i depresiju s kojom se borio gotovo čitavog života, nakon što je pronađeno njegovo beživotno telo puno heroina kako drži pušku, policija je odmah zaključila da je u pitanju samoubistvo.

Nekoliko dana pre nego što je izvršio samoubistvo Cobain je prekinuo svaki kontakt sa svojom ženom Courtney Love, nakon čega je ona unajmila privatnog detektiva da ga pronađe. Sumnjive okolnosti Cobainove smrti su navele su detektiva Toma Granta da sprovede malo detaljniju istragu od policije.

U dokumentarcu Soaked in Bleach sudski veštaci svedoče da je neverovatno da čovek nakon unosa velike količine heroina uzme pušku i ubije se, pored toga detektiv iznosi snimke i dokaze kojima optužuje Courtney za smrt svog supruga.

Teorija koju detektiv ovim filmom zagovara je da je Courtney ubila Kurta jer su bili pred razvodom i ona bi time izgubila bogatstvo u kom je do tada uživala. Najveći policijski propust je bio to što su kremirali Cobainovo telo samo šest dana nakon smrti, a tek mesec dana kasnije su krenuli da uzimaju otiske prstiju sa puške kojom se navodno ubio. Dokumentarac je zasnovan na policijskim dokumentima koji su nastali tokom istrage i pravim audio snimcima. Tom Grant je u filmu izjavio da je njegov posao da otkrije pravu istinu, ne da štiti Courtney.

Nije poznat tačan datum kada će dokumentarac biti objavljen, ostaje nam samo da strpljivo čekamo da saznamo šta se zaista dogodilo pre dvadeset godina.