-

NaslovnaVestiVesti iz svetaIslandski band Vök predstavio je remiksirano izdanje albuma "Figure"

Islandski band Vök predstavio je remiksirano izdanje albuma “Figure”

Sjajan islandski indie-electro band Vök dolazi u Tvornicu kulture u petak 23. veljače, a ususret nastupu aktualni album “Figure” je dobio remiksirano izdanje.

EP „Figure – The Remixes“ sadrži pjesme s hvaljenog prvijenca objavljene u novom ruhu, a svoje viđenje albuma dali su renomirani producenti elektronske glazbe, kao i oni u usponu. Ripperton, Demian Licht, Marconi Union i Wax Wings su na tom popisu, a ovo izdanje također sadrži sjajan remix pjesme “Breaking Bones” kojeg potpisuje Rephlekt, jedan od najzanimljivijih novih islandskih producenata.

Na premijerni nastup u Hrvatskoj i jedini u regiji Vök dolazi u zagrebačku Tvornicu, i bit će to jedinstvena prilika čuti kako fantastično zvuče uživo. Islanđani su našli sjajan potpisni zvuk koji mogu prezentirati cijelom svijetu te dokazuje da nam, što se tiče Islanda i glazbe, dolazi još jedan sjajan bend.

Sve počinje u siječnju 2013. kada je bend nastao s ciljem da nastupi na natjecanju za mlade nade, a u samo nekoliko tjedana su pripremili pjesme, po prvi puta ih izveli uživo i pobijedili. Iste godine snimaju prvi EP “Tension”, nakon njega je 2015. uslijedio EP “Circles”, a hvaljeni uradak predstavio ih je kao inovativne glazbenike s atmosferičnim i inteligentnim zvukom. Novi album “Figure” pun je emocija, distorzija, šaputavih melodija, te sanjivih dionica koje su pod utjecajem znanstveno-fantastičnih filmova, te izvođača poput The Weeknd i Little Dragon, na kojem istražuju svoj zvuk i dalje.