-

NaslovnaVestiVesti iz svetaIron Maiden objavili novu pesmu

Iron Maiden objavili novu pesmu

Iron MaidenPosle šest godina diskografske pauze, omiljeni britanski heavy metalci Iron Maiden objavili su novu pesmu – i, da, zaista se zove „The Writting On The Wall“, prema pretpostavkama koje su proteklih nedelja kružile Internetom.

Numeru potpisuje autorski dvojac Adrian Smith i Bruce Dickinson, producent je Kevin Shirley, a koproducent Steve Harris. Bruceovu zamisao u vezi sa pratećim videom realizovali su Mark Andrews i Andrew Gordon, nagrađivani nekadašnji članovi Pixar tima i dugogodišnji obožavaoci Maidena. Rezultat je još jedna zanimljiva inkarnacija Eddieja u 3D formi.

Veoma sam ponosan na ovaj spot. Zapravo je više poput mini-filma. Umnogome je kreiran po meri naših fanova i nadam se da će se oni složiti kako smo uspeli da stvorimo nešto posebno“, rekao je Dickinson.

Režiser Nicos Livesey dodaje: „Brzo smo pronašli stručne saradnike, ljudi su se prosto utrkivali da uzmu učešća. Angažovali smo njih šezdesetoro, iz trinaest zemalja – od Brazila do Francuske i od Rumunije do Sjedinjenih Država. Svako je želeo da doda ponešto svoje, tako da, rekao bih, ljubav, strast i razumevanje benda isijavaju iz svakog kadra. Bili su tim snova za producente i mene.“

„The Writing On The Wall”, još jedna raskošna pesma u prepoznatljivom stilu Maidena sa izrazitim spojem društveno aktuelnog, futuristički simboličnog i (vizuelnih) referenci na dugu istoriju benda, od 15. jula se može poslušati/pogledati na njihovom zvaničnom Youtube kanalu.

Najnovije vesti

Izdvajamo