-

NaslovnaVestiVesti iz svetaIron Maiden još jednim singlom najavljuju album Senjitzu

Iron Maiden još jednim singlom najavljuju album Senjitzu

Iron Maiden Arena Zagreb

“Stratego” drugi po redu singl kojim sastav Iron Maiden najavljuje svoj 17. studijski albuma Senjitzu, koji izlazi 3. septembra.

Pesma “Stratego” delo je gitariste Janick Gersa i basiste Steve Harrisa, koji je, ujedno, i koproducent albuma Senjutsu. Stratego karakteriše sve šta označava “sound” benda – jednostavne a efektne deonice i pamtljive refrene.

Senjutsu je snimljen u studiju Guillame Tell u predgrađu zapadnog Pariza, a producirao ga je Kevin Shirlei, koji je takođe producirao The Book of Souls.

“Snimili smo ga tokom pauze u turneji Legacy of the Beast”, rekao je frontmen benda, Bruce Dickinson za album. „Tako smo mogli maksimalno iskoristiti našu turneju, a ipak imati još dosta vremena do objavljivanja za pripremu omota albuma i  videa. Naravno, pandemija je više odložila stvari – toliko o najbolje postavljenim planovima – ili bi to trebale biti „strategije“?”

„Pesme su veoma raznovrsne, a neke su prilično dugačke. Postoje i jedna ili dve pesme koje zvuče prilično drugačije od našeg uobičajenog stila, i mislim da će obožavaoci Maidena biti iznenađeni – nadam se da je to na dobar način! ”, dodao je Dickinson.

Senjutsu će biti objavljen 3. septembra putem Warner Bros.

Najnovije vesti

Izdvajamo