-

Interpol najavljuje novi album

Interpol INmusic festival ZagrebAmerički indie rock sastav Interpol objavio je novi singl „Toni“ kojim najavljuje buduće studijsko izdanje The Other Side of Make-Believe.

Album otvara novi teren za grupu, paralelno sa istraživanjem zlokobnih podvodnih struja savremenog života. Nove pesme koje nam priprema  ova njujorška  četvorka prožete su novootkrivenom pastoralnom atmosferom. Serpentinska  gitara Daniel Kesslera, vrhunski aranžmani, precizni udarci Samuela Fogarina koji razbija svojim perkusionističkim strukturama, podržavaju melodični glas Paula Banksa koji odiše ranjivošću i verovatno će većinu dugogodišnjih obožavatelja uhvatiti nespremne. Na kraju krajeva, Banks kaže: „Uvek postoji sedmi put za prvi utisak.“

Prvi singl „Toni” stiže nam kao prvi deo dvodelnog plesnog filma u režiji Van Alperta (Post Malone, Machine Gun Kelly), a drugo poglavlje sledi uskoro. O saradnji sa režiserom Banks napominje:

„Bilo je sjajno raditi sa Van Alpertom na spotu za našu pesmu ‘Toni’. Povezala nas je zajednička filmska inspiracija, kao i strast prema klasičnim muzičkim video snimcima od Glejzera, Kaningema i Džonsa. Van je, po mom mišljenju, u klubu sa ovim legendama; i uzbudljivo je gledati ga kako gradi svoj trajni rad.”

Režiser spota Van Alpert kaže: „Napisao sam ludu ideju za koju sam osećao da predstavlja novi INTERPOL, hipermoderni filmski plesni film. Priča „Ljubavnik je u bekstvu“, sa klasičnim završetkom na litici. Radeći za moj omiljeni bend svih vremena ovo je bio posao iz snova! Paul Banks je sve povezao i uzdigao koncept, jer je on prirodno veliki glumac, umetnik i saradnik.”
Na leto 2020. bend je počeo da  radi na pomenutom albumu „na daljinu’’, a svako je od kuće sam razvijao ideje, kako bi ih zatim podelio s drugim članovima benda, putem interneta. Materijal je sniman u Londonu tokom prošle godine uz pomoć legendarnih producenata Flooda (Depeche Mode, Nine Inch Nails, U2..) i Alana Mouldera (The Smashing Pumpkins, Killers, Arctic Monkeys, Foo Fighters..).

Rad na daljinu i individualno stvaranje je u početku bilo novo i prilično sirovo iskustvo za nas, ali nam je otvorilo živopisno novo poglavlje” – rekao je gitarista Daniel Kessler. Pevač Paul Banks dodaje kako je počeo da piše album, kada je zbog globalne pandemije zaglavio u Edinburgu gotovo devet meseci.

“Obično stvari stvaramo uživo u jednoj prostoriji za instrumentima, ovo je bilo prvi put da ne moram da vičem preko seta bubnjeva”.

Interpol će ovog proleća i leta i na turneju, ali uglavnom po SAD-u i nešto manje po zapadnoj Evropi.

Najnovije vesti

Izdvajamo