-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Iggy Pop i Josh Homme snimili zajednički album

Iggy Pop i Josh Homme snimili zajednički album

Iggy PopPrema pisanju medija, rok veteran Iggy Pop i frontmen sastava Queens of the Stone Age, Josh Homme, u tajnosti su snimili zajednički album koji će nositi naziv “Post Pop Depression”.

post-pop-depresion“Post Pop Depression” trebalo bi da bude objavljen u martu pod okriljem Loma Vista etikete. Homme je izjavio da predstojeći album nastavlja pravac kakav je Iggy Pop ostvario na ploči “Lust For Life” iz 1977. godine, na kojoj je sarađivao sa nedavno preminulim Davidom Bouvijem.

Homme i Pop su napisali album zajedničkim snagama, sa potpunom nezavisnošću i slobodom, a Homme je izjavio i da mu je rad na ovoj ploči mnogo pomogao u prevazilaženju teškog perioda nakon novembarskog terorističkog napada u Parizu.

Samo još dvojica muzičara su učestvovala u stvaranju ove ploče, a u pitanju su klavijaturista/gitarista Dean Fertita (QOTSA, The Dead Weather) i bubnjar benda Arctic Monkeys, Matt Helders. Trebalo bi da ovaj novoformirani bend održi nekoliko nastupa, a tamo će im se pridružiti i Troy Van Leeuwen (QOTSA) i Matt Sweeney (Chavez).

Prva predstavljena pesma je “Gardenia“: