-

NaslovnaVestiVesti iz svetaIan Gillan otkriva zašto voli da peva "Smoke On The Water"

Ian Gillan otkriva zašto voli da peva “Smoke On The Water”

Pevač i frontmen legendarnog hard rock benda Deep Purple, Ian Gillan, rekao je u razgovoru sa Gregom Pratom iz Songfactsa, da je pesma “Smoke On The Water“nastala kao rezultat nesrećnih događaja izazvanih požarom na koncertu Franca Zappae, usled kojih su bili prinuđeni da napuste kazino u kojem su boravili i smeste se u Grand Hotel, te da je bend preuredio prostor na način da je dušeke za spavanje iskoristio kao zvučnu izolaciju zidova, a crvenim svetlima obezbedio svetlo u prostoriji.

Zanimljiva je činjenica da je bendu nedostajala upravo jedna pesma da kompletira album, a da je vreme do snimanja istog isticalo. Blackmore je osmislio akorde za novu pesmu, dok su Gillan i Roger Glover smislili tekst inspirisan događajima u Montrou na sam dan snimanja.

Na pitanje kako mu se čini danas ova pesma, Gillan je odgovorio da je pesma “Smoke On The Water” poput drugih narativnih pesama, koja uvuče čoveka u radnju, i dodao da je ista fantastična i da uživa da je peva.

Pesma ima odličan ritam. Posebno je značajna angažovanost publike u izvođenju pesme na nastupima, koja uvek horski peva refren sa nama.  To je jedinstveno iskustvo. Zadivljujuće. Fantastično. Volim to.”  Ian Gillan

Da podsetimo, Deep Purple će obajviti novi studijski album “Whoosh” 7. avgusta za earMUSIC, a produciraće ga kandaski producent Bob Ezin, koji je sarađivao sa bendovima poput KISS, Pink Floyd, Alice Cooper i dr.

Najnovije vesti

Izdvajamo