fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta I Josh Homme, Lemmy i Lanegan u "najglasnijem nemom filmu na Zemlji"

I Josh Homme, Lemmy i Lanegan u “najglasnijem nemom filmu na Zemlji”

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

gutterdc3a4mmerung-film-starring-josh-hommeDžoš Homi pridružiće se all-star ekipi nemog rok filma Gutterdämmerung okrakterisanom kao “najglasniji nemi film na Zemlji”. Homijevu ulogu “oličenja same smrti sa bazukom poetski poznatom kao Death’s Dominion” najavljuje njegov prijatelj Mark Lanegan.

Omi se u filmu pridružuje Džesiju Hjuzu, svom kolegi iz benda Eagles of Death Metal, ali i zvezdama poput Igija Popa, Henrija Rolinsa i Džejs Grouns. Novopotvrđena imena pored Omija čine Lemi Kilmister iz Motorheada, Mark Lanegan i Justice članovi Gaspar Ož i Zavijer d Rosnaj.

Film režira Šveđanin Bjorn Tagemos i muziku za njega radiće uživo Rolinsov rok bend. Film reditelj opisuje kao “glasnu i mračnu bajku”, ali će ipak biti nemi film. Tema filma vrti se oko Satanine gitare. “Flm je poslat u svet koji je Bog spasao od greha oduzimajuću Đavoljev “Gral greha”… Zlu gitaru. Zemlja je pretvorena u puritanski svet gde nema mesta sa seks, drogu i rokenrol”, stoji u saopštenju. “Sa nebesa pank anđeo Vicius (igra ga Igi Pop) gleda na svet svojim umornim smorenim očima. Radeči Bogu o leđa, anđeo šalje Đavolju gitaru nazad na zemlju i greh se u svoj svojoj formi vraća ljudskoj vrsti. Zli puritanaski sveštenik (Henri Rolins) manipuliše naivnom devojkom da pronađe gitaru i uništi je. Na njenom zadatku u potrazi za Đavoljim Gralom greha, devojka se suočava sa svetski najzlobnijim rokenrol mangupima. Na svom putovanju ima i rivala u obliku rok cure koja pokušava da spreči uništenje gitare”.

Trenutni plan je da film bude emitovan uz uživo izvođenje benda i naratora (verovatno Henri Rolins sa bendom).