fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Hannemanova pesma na novom albumu Slayera

Hannemanova pesma na novom albumu Slayera

SlayerNovi album benda Slayer trebalo bi da bude objavljen kasnije ove godine, a basista ovog sastava Tom Araya otkrio je da će naslednik ploče “World Painted Blood” iz 2009. godine sadržati pesmu snimljenu pre smrti gitariste Jeffa Hannemana

Hanneman je preminuo u maju 2013. godine zbog ciroze jetre uzrokovane preteranom upotrebom alkohola, ali Araya je u obraćanju medijima izjavio da je njegov kolega iz benda bio prisutan na početku snimanja novog albuma, te da će za sada neimenovana numera biti uključena na novoj ploči.

Novi album biće jedaneaesti po redu u dosadašnjoj karijeri legendarnog trash metal benda i prvi otkako su se razišli sa dugogodišnjim producentom Rickom Rubinom i njegovom etiketom, American Recordings. Rubin je producirao njihov album iz 1986. godine “Reign in Blood” i od tada je radio na svakom sledećem albumu.

Terry Date (Slipknot, Pantera, White Zombie) producirao je novi materijal i biće objavljen za Nuclear Blast, kao i vlastitoj etiketi benda Slayer. Gitarista sastava Exodus, Gary Holt, koji je zauzeo mesto Hannemana tokom njegove bolesti i kasnije smrti, snimio je mnogo solaža na novom albumu.