-

NaslovnaVestiVesti iz svetaHabitants objavili debi album

Habitants objavili debi album

Holandski inde rok sastav Habitants objavio je svoj debi album „One Self“.

Habitants su 2015. godine osnovali Rene Rutten, inovativni gitarista legendarnog holandskog rock benda The Gathering i njegova supruga Gema Perez. Ubrzo su za svoje ’film noir’ kompozicije pronašli idealni vokal u kristalnom i atmosferičnom glasu Anne van den Hoogen. Postava je kompletirana fluidnom ritam sekcijom sa Mirte Heutmekers na bas gitari i Jerôme Miedendorp de Bieom za bubnjevima.

Preko IndieGOGO kampanje, sa samo jednim objavljenim singlom „Meraki“, bend je odmah ostavio izuzetno jak utisak na poštovaoce atmosferičnog roka širom planete i za nepunih nedelju dana od početka kampanje skupio više od 20 hiljada evra čime su finansirali zahtevno snimanje svog debi albuma. Pesmom „Meraki“ bend je svetu poslao jasnu poruku: kreirati introspektivni album i muziku koja će nam svima pomoći da barem na trenutak pobegnemo iz haotične svakodnevnice i životnih problema.

Habitants zvuče hipnotično dok svoj sanjivi zvuk grade u slojevima raznih gitarskih efekata, u stilu Dead Can Dance i Cocteau Twins. Svih 9 pesama na albumu predstavljaju pejzaže u kojima slušalac putuje, luta, plovi, trči, leti… „One Self“ govori o pojedincu kao usamljenom umu u ovom fragmentiranom svetu, govori o obmani, traumi, izolaciji, ljubavi, i grli život onakvim kakav je.

Debi album je u celosti dostupan za preslušavanje na Habitants bandcamp stranici preko koje možete kupiti disk, ploču i digitalnu verziju albuma: https://habitantsband.bandcamp.com/