-

Gregory Porter objavio novi album kao posvetu Natu Kingu Coleu

Gregory Porter predstavlja svoje već dugo iščekivano peto studijsko izdanje Nat „King“ Cole & Me, najavljeno pjesmom „Smile“, a koje nasljeđuje album Take Me to The Alley (2016.).

Album dolazi u standardnom obliku s dvanaest pjesama te u deluxe izdanju s tri dodatne pjesme. Kao što i samo ime govori, izdanje je posveta njegovom idolu, legendarnom pjevaču i pijanistu Nathanielu Coleu, umjetničkog imena Nat “King” Cole.

„Bio je poseban; ostavio je divnu glazbu iza sebe. Toliko divnu da jednostavno moraš slušati i biti inspiriran“, navodi Porter te nadodaje: „Jedino prirodno je da se vratim korijenima svoje inspiracije i tamo odakle dolazim. Taj korijen su moja majka, gospel glazba i Nat King Cole.“

 

 

Uz pomoć šesterostrukog dobitnika Grammyja, aranžera Vincea Mendoze i London Studio orkestra, pijanista Christiana Sandsa, basista Reubena Rogersa, bubnjara Ulyssesa Owensa te specijalnog gosta na trubi – Terencea Blancharda, Gregory Porter obradio je i neke od Coleovih najcjenjenijih klasika. Stoga na novom tribute izdanju imamo prilike čuti klasike kao što su „Mona Lisa“, „L-O-V-E“, „Nature Boy“, „The Christmas Song“ ili već spomenuta pjesma „Smile“, za koju je dostupan i prateći videospot.

Nat ‘King’ Cole & Me sniman je u Air Studios u Londonu, a osim spomenutih klasika na albumu se nalazi i pjesma Gregorya Portera „When Love Was King”, koja dolazi s njegovog izdanja Liquid Spirit (2014.), ali u nešto drugačijem aranžmanu.

Novi studijski album Nat ‘King’ Cole & Me hrvatskoj publici dostupan je u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa.

Popis pjesama – deluxe izdanje:

 1. Mona Lisa
 2. Smile
 3. Nature Boy
 4. L-O-V-E
 5. Quizas, Quizas, Quizas
 6. Miss Otis Regrets
 7. Pick Yourself Up
 8. When Love Was King
 9. The Lonely One
 10. Ballerina
 11. I Wonder Who My Daddy Is
 12. But Beautiful
 13. Sweet Lorraine
 14. For All We Know
 15. The Christmas Song