-

Gorillaz u epizodi Désolé

Prethodnog meseca Gorillaz su zvanično otpočeli projekat Song Machine, tekući audio-vizuelni serijal koji sadrži novu muziku benda. Prva epizoda je za centralnu temu imala pesmu „Momentary Bliss„, dok je druga epizoda posvećena pesmi „Désolé„.

Momentary bliss“ je kolaboracija sa britanskim reperom slowthai-em i rok dvojcem Slaves, a takođe ju je Consequence of Sound imenovao za pesmu nedelje. U slučaju pesme „Désolé„, animirana skupina se udružila sa malijskom izvođačicom Fatoumatom Diawarom. U saopštenju, bubnjar Russel Hobbs je zajednički kreativni proces okarakterisao kao „pravi momenat za sebe„.

Ona je afrička kraljica. Ova dama je ovu pesmu učinila onakvom kakva jeste, prelepa, živa. Šta mogu reći o Désolé? Kažu da je izvini najteža reč, ali to nije tačno… Pokušate reći antidisestablishmentarianism ustima punim bezglutenskih kronatsa, dok ste na gliseru i to tako da ne obližete usne.

Spot pesme prati bend koji se teleportuje, ili barem to pokušava da uradi, do jezera Komo u Lombardiji putem specijalnog Kong Studios portala.

Naredne epizode iz serijala Song Machine će biti objavljivane „spontano“ i u nekoj od njih će se, kako se nagoveštava, možda pojaviti i članovi benda Tame Impala. Audio-vizuelni projekat treba da predstavlja „direktno suprotstavljanje uobičajenom, tradicionalnom ciklusu studio-singl-album„. Gorillaz, koji su osnovali Damon Albarn i Jamie Hewlett, svoj poslednji dugometražni album The Now Now su objavili 2018.

Najnovije vesti

Izdvajamo